Get Adobe Flash player

Naslovnica Ruralni razvoj

Ruralni razvoj

Ruralni razvoj općenito

Strategija i Programski ciljevi razvoja klastera Euvita u funkciji su ruralnog i regionalnog razvoja Sjeverozapadne Hrvatske i ostvarenja županijskih i gradskih strategija razvoja.

Povezivanjem malih i srednjih poduzetnika u regiji koji se bave ili se žele baviti proizvodnjom i preradom voća, povrća i ljekovitog bilja u okviru Programa zdrave prehrane i prirodne medicine, a posebno u okviru razvoja lanca dodane vrijednosti ekološke proizvodnje.

Više...

Održivi razvoj i poduzetništvo

Novi razvojni programi na temelju razvoja  partnerskih odnosa svih dionika u lokalnoj zajednici i  udruživanja MSP na zajedničkim projektima.

Pri tome polazimo od koncepta Održivog razvoja  kao i kriterija LEADER EU Programa te istražujemo mogučnosti i pripremamo optimalne projekte za financiranje iz EU Fondova.

više o tome ...www.intercoop-eu.com

Ruralni turizam

Poseban program/projekt ruralnog turizma temelji se na cjelovitom programu proizvodnje, prerade, voća, povrća i ljekovitog bilja na ekološki i tradicionalan način prerade.

Tako pripremljena hrana nudi se posjetiteljima u rekreacijskoj zoni i ugostiteljskom objektu a iz vlastitih površina starih sorti voćaka, svih vrsta povrća i lijekovitog bilja regije a. Uz njih je predviđena i zona za uzgoj domaćih životinja kao i etno-selo.

Moguće su i namjenske organizirane posjete te programi edukacije za učenike ali i skupine odraslih.

Raspoloživi su i prostori za organizaciju prigodnih skupova /događanja sa kompletnom ugostiteljskom ponudom ,temeljeno primarno na ponudi autohtonih jela .

Više...