Get Adobe Flash player
Naslovnica Inovacijski management klastera

Inovacijski management klastera

INOVACIJA PROIZVODA I KOMERCIJALIZACIJA

Upravljanje inovacijskim procesom poduzeća odnosno klastera, kao i izgradnju inovacijskog sustava analiziramo i unapređujemo u cilju komercijalizacije inovacija odnosno povećanja konkurentnosti, zajedno s timom poduzetnika.

 

Pri tome polazimo u okviru cluster managementa i poduzetničkog tima prvenstveno od slijedećih

elemenata:

• Istraživanje tržišta i tehnologije, sadašnje stanje i trendovi

• Strategija inovacija : proizvod ili/i

• proizvodni proces ili/i

• poslovni model,

Organizacija

• Politika proizvoda (modifikacija ili radikalna inovacija) , inovacijski i kooperacijski potencijal klastera - određuju model partnerstva ili kooperacije sa Znanstveno istraživačkim institucijama

Inovacijski proces i sustav Održivog razvoja klastera i MSP uskla?uju se sa strategijom razvoja klastera te inovacijskim i kooperacijskim potencijalom za razvoj novih proizvoda odnosno programa i zajedničkih projekata.

više o tome na : www.intercoop-eu.com

 

 

--------------------------------------------------------------------------------

 

 

Inovacijsko razvojni centar Zrinski

Education, istraživanje i razvoj posebno za MSP , ruralni razvoj...priprema EU PROJEKATA, Inovacijski management...socijalno poduzetništvo...

O Poduzetničkom inkubatoruStudentski poduzetnički inkubator pod pokroviteljstvom je Ministarstva poduzetništva i obrta i Hrvatske Gospodarske Komore..

Rad Poduzetničkog inkubatora je usmjeren na stjecanje aplikativnog znanja i kompetencija potrebnih za samostalno upravljanje malim i srednjim poduzećem.

U okvirima poduzetničkog učenja prepoznata je nužnost komunikacije industrije i obrazovanja kao generatora razvoja ključnih kompetencija.