Get Adobe Flash player
Naslovnica Ruralni razvoj općenito

Ruralni razvoj općenito

Strategija i Programski ciljevi razvoja klastera Euvita u funkciji su ruralnog i regionalnog razvoja Sjeverozapadne Hrvatske i ostvarenja ROP-a.

Povezivanjem malih i srednjih poduzetnika u regiji koji se bave ili se žele baviti proizvodnjom i preradom voća, povrća i ljekovitog bilja u okviru Programa zdrave prehrane i prirodne medicine,

Razvojem novih proizvoda i uvođenja novih tehnologija na konceptu održivog razvoja, pružaju se nove mogućnosti razvoja i unapređenja konkurentnosti regije.

Istovremeno se stvaraju mogućnosti novog zapošljavanja, posebice obiteljskih gospodarstava i poduzetnika u ruralnim područjima regije, kroz kooperaciju na novim razvojnim programima.

Programski ciljevi klastera Euvita stvaraju i mogućnosti za razvoj pojedinih segmenata agroturizma, a isto tako i razvojnih projekata koji će se moći sufinancirati iz EU Fondova namijenjenih ruralnim područjima (općine i gradovi do 10.000 stanovnika), posebice u okviru IPA programa.

Novi natječaji za projekte na području ruralnog razvoja iz Programa IPA očekuju se do kraja 2010.g., stoga prikupljamo prijedloge i elemente, te istražujemo moguće partnere za odgovarajuće zajedničke programe razvoja.

 

više na http://www.intercoop-eu.com

 

................................................................................................................................................

 

Vodeći članovi ili partneri: HGK VŽ , VGU Križevci , HMRR , IRC Grupa Zrinski ...

 

Inovacijsko razvojni centar Zrinski

Education, istraživanje i razvoj posebno za MSP , ruralni razvoj...priprema EU PROJEKATA, Inovacijski management...socijalno poduzetništvo...

O Poduzetničkom inkubatoruStudentski poduzetnički inkubator pod pokroviteljstvom je Ministarstva poduzetništva i obrta i Hrvatske Gospodarske Komore..

Rad Poduzetničkog inkubatora je usmjeren na stjecanje aplikativnog znanja i kompetencija potrebnih za samostalno upravljanje malim i srednjim poduzećem.

U okvirima poduzetničkog učenja prepoznata je nužnost komunikacije industrije i obrazovanja kao generatora razvoja ključnih kompetencija.