Get Adobe Flash player

Naslovnica Konvencionalna proizvodnja

Konvencionalna proizvodnja

Konvencionalna proizvodnja i priprema uvjeta za organizaciju  dijela ekološke proizvodnje .

1. Pružanje usluga na povečanje konkurentnosti MSP i članica klastera naročito povezivanjem s ino-partnerima, edukacijom i savjetovanjem na pripremi EU-Projekata te posebice u vezi ekološke proizvodnje i prerade, a isto tako obnovljivih izvora energije i ruralnog turizma.


2.Proizvodnja iz programa dopune prehrani,prirodne medicine kao i kozmetike posebne namjene u suradnji s inozemnim partnerom.Iskustvo u organizaciji izvoza i razvoja novih proizvoda. Primjena principa Održivog razvoja, dobre proizvođačke prakse i međunarodnih standarda (ISO)_partneri EUVITE

 

3.Program  integralnog ruralnog turizma proizvodnje i prerade  voća ,povrća i ljekovitog bilja i

PZ Višnjica i Ergela d.o.o. , Europska destinacija izvrsnosti za ruralni turizam 2011.

Agroturizam Požgaj, integralni ruralni turizam, autohtono povrće i voće i prerada, domaće životinje , ogledni turizam, program zdrave hrane , ugostiteljstvo i smještaj ...

 

4.VELEBITAGRO_- Program primjene novih tehnologija u poljoprivredi, ekološka sredstva za prihranu bilja, razvoj kooperacije i EKOLOŠKE PROIZVODNJE i opskrba poljoprivrednih proizvođača orijentiranih na organsku proizvodnju_Program sjemenske proizvodnje ,sadnog materijala i kooperacija u proizvodnji povrća...

Veleprodaja gnojiva, zeolita i presadnica batata.

Osnovna djelatnost  tvrtke Velebit Agro d.o.o. iz Zagreba je:

  A sve to kako bi se potaknulo:
 • Proizvodnja zdravije hrane
 • Znatno povećanje uroda i kvalitete
 • Ekonomičnija upotreba svih sredstava za uzgoj u poljoprivredi i stočarstvu
 • Očuvanje prirode i okoliša
 • Liječenje zemlje

 

5.Proizvodnja cvijeća i povrća-u staklenicima i na otvorenom(pretežno ludbreška regija). Postupan prijelaz na organizaciju ekološke proizvodnje i prerade. Primjena principa dobre proizvođačke prakse.

Organizacija kooperacije u okviru optimalnog lanca zajedničke proizvodnje i razvoja novih proizvoda, organizacija izvoza i nastupa na novim tržištima.

 

HLADNJAČA Poslovni objekat uz magistralnu cestu Koprivnica - Varaždin, od 830m2 na 4000 m2 zemljišta i parkirališta od 1000 m2,pogodan za trgovinu, kao i za sve ostale djelatnosti. Usluga skladištenja u lancu zajedničke proizvodnje i prerade . Postoji mogučnost iznajmljivanja dijela ili cijelog prostora ili prodaje. POSLOVNI PROSTOR.

 

 

 

7.


6.Agro-altera d.o.o. i EKO-Lukvina d.o.o. ,Proizvodnja i prerada povrća te organizacija kooperacije u proizvodnji poljoprivrednih proizvoda( prvenstveno hren a zatim cikla,lučica, postrna repa....i dr.)

 • Proizvodnja povrća

  • › Hren - čuvana sorta "ludbreški hren"
   › Postrna repa Kranjska okrugla
   › Kineski kupus Bilko
   › Kelj kasni Wirosa

  • Ekološka proizvodnja

   › Hren
   › Presadnice hrena
   › Bobičasto voće

  • Sjemenska proizvodnja

   › Sjeme postrne repe Kranjska okrugla
   › Sjeme lučice luka Holandski žuti    Stuttgarter
   › Presadnice hrena sorte "ludbreški hren"

   

7.AGROCENTAR  Agronom d.o.o.


 

8.Suvremena linija za čiščenje i pakiranje oraha.Postoji mogučnost povečanja proizvodnje kao i usluge čišćenje oraha. isto tako i proizvodnje sadnica.

 


 

9. Proizvodnja i organizacija kooperacije za bučine koštice i ulje ,transfer tehnologije i novi proizvodi

 

10.Proizvodnja i razvoj novih komplexsnih i drugih nutriocionističkih proizvoda (optimalna  mješavina       12 i više vrsti povrća ,ljekovitog bilja i žitarica ...)


- Unaprijediti i povećati organizaciju distribucije i prodaju na domaćem tržištu postojećeg proizvoda

 

- Razvoj i unapređenje novog asortimana zajedničkih proizvoda povećane dodajne vrijednosti i dopunskih nutricionističkih svojstava, istraživanje tržišta  i razvoj  EKOLOŠKIH(BIO) proizvoda

 

- Istraživanje mogućnosti izvoza i priprema za izvoz.

 

- Organizacija kooperacije u zajedničkom lancu vrijednosti Cluster-a i pronalaženje optimalnih izvora financiranja

 

-Organizacija ekološke proizvodnje i tehnologije PRERADE

 

BATAT-NUTRIOCIONIZAM-NAMIRNICA ZA DIJABETIČARE

 

—Batat je idealna namirnica za osobe koje boluju od dijabetesa tipa 2, jer ima nizak glikemijski indeks pa uzrokuje spori i mali porast razine glukoze u krvi, a smanjuje i otpornost organizma na inzulin. — — — — —Priprema ekološke proizvodnje i prerade

 

—Tehnologija prerade batata ,istraživanje tržišta ,kooperacija i investiranje-iskustva i mogučnosti u području SZH

—Transfer znanja i tehnologije –od presadnica do prerade

—Polufinalni proizvodi batata – brašno,čips,aditiv za juhu i sl. — Važno je napomenuti da je brašno od batata bez glutena te da se termičkom obradom korijena batata pojačava koncentracija vitamina A i E. —Brašno od batata koristi se u prehrambenoj industriji.

—Istraživanje mogučnosti extrakcije aditiva za farmaceutsku industriju

—Čaj


HREN i Prerada Hrena


— —Čuvana sorta –Ludbreški hren, od rujna 2012-AGROALTERA d.o.o.

—Zaštita izvornosti odnosno zemljopisnog porijekla Ludbreškog Hrena-EUVITA Cluster, suradnja s VGUK

—Ostalo povrće i kooperacija-cikla ,mrkva,postrna repa(zaštita zemljopisnog porijekla),kelj pupčar....

—Sjemenska proizvodnja

—U procesu pripreme za eko-certifikat za proizvodnju na  cca 10 ha( hren, povrće i bobičasto voće)-suradnja s EUVITOM

—Investiranje u preradu , internacionalna kooperacija i projekti za EU Fondove-PRIPREMA

 

11.Sadnice starih sorti jabuka ( oko 270 sorti) i drugog voća, proizvodnja eteričnog ulja


 


12.Proizvodnja 100% prirodnih vočnih sokova, bez konzervansa i šećera( Aronija , jabuka, jabuka+cikla,mrkva,cikla, bobičasto voće)-EKOLOŠKA proizvodnja i prerada,edukacija, organizacija kooperacije13.Pčelarstvo-Proizvodnja meda i pripravaka na bazi meda, razvoj novih proizvoda, medonosno bilje, organizacija izvoza

 

14.Prikaz projektne ideje  višenamjenskog korištenje biomase za proizvodnju el. i toplinske energije i organskih gnojiva

Proizvodnja ,razvoj i primjena organskih gnojiva-u prvoj fazi peletiranog pilećeg gnojiva( pilot proizvodnja već na tržištu)

 

15.Ekološka proizvodnja povrća i bobičastog voća( posebno aronija, borovnica, ribizl...)

 

Dosadašnje istraživanja  optimalnih mogučnosti (tržište,financiranje i kooperacija, certificiranje..i dr..)  razvoja eko-proizvodnje i prerade povrća i ljekovitog bilja.

—Proizvođačima koji nemaju certificiranu eko-proizvodnju  a žele i imaju potrebne resurse za takovu proizvodnju, EUVITA može pomoći u pripremi ,edukaciji , organizaciji proizvodnje i tržišta i sufinanciranju. —Konvencionalna i Integrirana proizvodnja kao prijelazno razdoblje za eko-proizvodnju (posebno PRERADU i razvoj novih proizvoda) —Povezivanje MSP i zajednički nastup na segmentima domaćeg tržišta,posebno turističkom-zajednička ponuda i promocija.