Get Adobe Flash player
Naslovnica Internacionalna kooperacija i pronalaženje partnera

Internacionalna kooperacija i pronalaženje partnera

Klaster Euvita istražuje mogućnosti razvoja članica, stanje na tržištu, te oblikuje optimalne Programe razvoja povezivanjem sa ino-partnerima, kao i izvore i načine financiranja.

U tom cilju klaster je suosnivač mreže ruralnog razvoja za SEE-Ecorural Net, a istražuju se mogućnosti suradnje sa mrežama i klasterima u Austriji,Sloveniji i Mađarskoj.

Ostvareni su početni kontakti koji omogućavaju pripremu zajedničkih projekata prekogranične suradnje i Programa EU.

 

Inovacijsko razvojni centar Zrinski

Education, istraživanje i razvoj posebno za MSP , ruralni razvoj...priprema EU PROJEKATA, Inovacijski management...socijalno poduzetništvo...

O Poduzetničkom inkubatoruStudentski poduzetnički inkubator pod pokroviteljstvom je Ministarstva poduzetništva i obrta i Hrvatske Gospodarske Komore..

Rad Poduzetničkog inkubatora je usmjeren na stjecanje aplikativnog znanja i kompetencija potrebnih za samostalno upravljanje malim i srednjim poduzećem.

U okvirima poduzetničkog učenja prepoznata je nužnost komunikacije industrije i obrazovanja kao generatora razvoja ključnih kompetencija.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Posebno se utvrđuju i oblikuju modeli dugoročnog partnerstva i kooperacije te zajednički nastup na novim tržištima, kao i načini financiranja iz EU Fondova. Primjenom odgovarajućih metoda analiza internog i externog okruženja i trendova razvoja ( kao npr. SWOT i PEST analize, Benchmarking, CBA i dr.) posebno se analiziraju i definiraju elementi strategije razvoja i marketinga koji mogu doprinjeti povećanju konkurentnosti klastera odnosno članica klastera.

Organizacijom zajedničkih projektinih timova i suradnjom sa znanstveno-istraživačkim organizacijama možemo obavljati:

  • istraživanje mogućnosti zajedničke proizvodnje i razvoja, i zajedničkog izvoza posebice novih proizvoda i programa s ino-partnerima; predlaganje optimalnih modela i vođenje Projekata
  • management poslovnih saveza, posebice Clustera, razvitak i zajednički projekti
  • upravljanje procesima inovacija i zaštita intelektualnog vlasništva
  • kooperacijski modeli , povećanje kompetencije i priprema zajedničkih nastupa na tržištu SEE I EU
  • održivi razvoj, DOP i prilike za poduzetništvo i povećanje konkurentnosti
  • Exportni marketing
  • transfer tehnologija i primjena novih tehnologija u preradi voća,povrća i lijekovitog bilja
  • uvođenje integralnih sustava upravljanja kvalitetom, dobra proizvođačka praksa(GMP),  HACCP i dr., međunarodni standardi pakiranja i označavanja proizvoda
  • pripremu međunarodnih kooperacijskih projekata, posebice na području industrije te poljoprivrede i prerade, turizma, obnovljivih izvora energije

Presentation 2012.(selection):