Get Adobe Flash player

Naslovnica Istraživanje i razvoj

Istraživanje i razvoj

Istraživanje i razvoj novih proizvoda/usluga

 

Razvoj Programa dodataka prehrani i prirodne kozmetike te  prerada voća, povrća i ljekovitog bilja predstavljaju dosta široko područje finalizacije tj.povečanje dodajne vrijednosti proizvodnje kao i različite tehnologije, te je razvoj zajedničkih proizvoda klastera usmjeren je u više područja .

Na razvoju zajedničkih proizvoda klaster je neposredno ili preko svojih članica u suradnji sa znanstveno-istraživačkim institucijama naročito sa Visokim gospodarskim učilištem u Križevcima,Prehrambeno-biotehnološkim u Zagrebu,  zatim i sa Agronomskim fakultetom  te Farmaceutskim fakultetom.

U tijeku su dogovori i o pristupanju pridruženom članstvu klastera Euvita onih institucija koje će istražiti i pripremiti pojedine projekte za potrebe klastera te daljnjih zajedničkih aktivnosti,posebno korištenjem sredstava iz EU Fondova.

Temeljem programskih ciljeva i programa rada klastera Euvita,te provedenih istraživanja i aktivnosti na razvoju zajedničkih proizvoda, utvrđeni su novi ili/i zajednički proizvodi koji se u daljnjim aktivnostima mogu realizirati na tržištu.

 

Nakon gotovo dvogodišnjih istraživanja tržišta i mogučnosti povezivanja odnosno određenih oblika kooperacije s ino-partnerima, te zajedničkih projekata razvoja, uspjeli smo definirati odnosno pripremiti neke nove konkretne mogučnosti povezivanja i nastupa na tržištu.

 

Istraživanje i razvoj novih proizvoda

IspisE-mail

*Dodaci prehrani(food suplement)-Program AKTIVAL

 

Novo(new development):

 

Cirkulacija i krvne žile

RIZOLIP PLUS a 60 cps

Pomaže smanjiti kolesterol i trigliceride i pomaže zaštiti jetre

*Prerada povrća,bobičastog voća i ljekovitog bilja za farmaceutske pripravke i prehrambenu industriju

Prerada povrća

Proizvodnja i prerada posebnih vrsta povrća i bobičastog voća

Proizvodnja vlastite sirovinske osnove organizirana je na širem području sjeverozapadne i sjeverne Hrvatske.Istražuje se mogućnost brandiranja odnosno razvoja tržišne marke.

Cilj je istražiti tržište i mogućnosti razvoja novih proizvoda ,preradom hrena i posebnih vrsta povrća te bobičastog voće(aronija,borovnica,kupina...), za potrebe hrvatskog tržišta ali i izvoza povezivanjem sa ino-partnerom.

 

To bi bila nova proizvodnja (zajednički proizvod) u Hrvatskoj, a dijelom je već i definirana tehnologija.

Tržište prodaje je u Hrvatskoj i inozemstvu, uglavnom prehrambena industrija, ali dijelom proizvođači ljekovitih pripravaka tj. dopune prehrane.

Zbog toga se nastavljaju istraživanja trendova razvoja na tržištu, i mogućnosti partnerstva na zajedničkim projektima za EU Fondove.

Prerada batata i stevie

Radi se o sasvim novim proizvodima na hrvatskom tržištu i biljkama izuzetnih karakteristika,  s velikom koncentracijom antioksidansa i specifičnih nutricionističkih svojstava za zdravu prehranu. Posebno su pogodne za dijabetičare i dr.

Razvoj proizvodnje ovih biljaka u RH traje već duže vrijeme i sada je već organizirana proizvodnja koja je dovoljna kao sirovinska osnova za daljnju preradu.

Temeljem toga klaster Euvita već duže vrijeme istražuje tržište, posebno inozemno kako bi se odredili optimalni načini prerade te proizvodi koji bili konkurentni. Radi se o preradi u obliku praška, kapi i tinktura. Koriste se kao aditivi u prehrambenoj industriji i farmaciji.

Prodajno tržište je u početku primarno Hrvatsko, pošto se radi o manjim količinama, ali cilj je i izvoz nakon što se uspije organizirati proizvodnja većih količina.

Obzirom da  neke članice klastera upravo imaju proizvode dopune prehrane, oni su ujedno i korisnici ovih aditiva , te će u daljnjem razvoju oblikovati zajednički proizvod više faze proizvodnje.