Get Adobe Flash player
Naslovnica Katalog proizvoda

Katalog proizvoda

Proizvodni programi:

1.ZDRAVLJE I VITALNOST- program dopune prehrani i prirodne kozmetike

„Neka hrana bude tvoja medicina, a medicina tvoja hrana“(Hipokrat)

Dodaci prehrani igraju veliku ulogu u suvremenom životu i prevenciji. Ljudi nastoje održati vitalnost, snagu, zdravlje pa i lijep izgled, što je postalo fenomenom koji zovemo stil života, a on ljude održava zdravima i sposobnima da se uhvate ukoštac s izazovima, dinamikom i promjenama u svijetu koji nas danas okružuje i u kojem se krećemo.

 


2.Program  proizvodnje i prerade ljekovitog bilja i  program ruralnog turizma

 


EUROPSKA DESTINACIJA IZVRSNOSTI 2011

 

Od 2005. godine na imanju egzistiraju dvije tvrtke: Poljoprivredna zadruga ˝Ergela Višnjica˝ i Pustara Višnjica d.o.o. Osnovna djelatnost Poljoprivredne zadruge ˝Ergela Višnjica˝ je: uzgoj i prodaja konja Quarter i Point pasmine, kao i jelena lopatara iz vlastitog uzgajališta dislociranom na imanju Zidina. Osim toga ergela se bavi i uzgojem usjeva, vrtnog i ukrasnog bilja: proizvodnjom i prodajom robe stočarskog, voćarskog, povrtlarskog i ratarskog podrijetla, proizvodnjom sadnog materijala i ekološkom proizvodnjom poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda. Posebno se ističe po proizvodnji batata, nove nutricistički izuzetno vrijedne povrtnice na području Hrvatske.

 

3.Proizvodnja i izvoz 100% prirodnih sokova

( bez konzervansa,šećera i vode), konvencionalna i ekološka proizvodnja; sokovi od cikle i jabuke,mrkve, bobičstog voća,šljive..; organizacija kooperacije

 

4.Program proizvodnje i kooperacije za pčelarske proizvode,

pripravci na bazi meda, matične mliječi ,propolisa i cvjetnog praha...; iskustvo u izvozu...

 

5.Razvoj proizvodnje komplexsnih nutricionističkih proizvoda(fitobalans i drugi), temeljem zajedničkog lanca vrijednosti.

 

6. Biljni pripravci  narodne medicine - Program travarstva

Neke biljke , pa i povrće, su izrazito jako antioksidansi pa npr:

Uravnotežena prehrana, bogata antioksidantima, može učiniti čuda i osvježiti naše cijelo tijelo. Antioksidanti pomažu poboljšati zdravlje, eliminirati toksine i slobodne radikale koji nastaju zbog nekih čimbenika iz okoliša, kao što su zagađenje ili dim.

Primjeri proizvoda narodne medicine

 

7. Destilati - Likeri i rakije, Proizvodnja destiliranih alkoholnih pića, hrvatskih delicija i suvenira

Primjeri proizvoda

 

8. Program proizvodnje sadnog materijala voća, povrća i ljekovitog bilja

Sjemenska proizvodnja

  • "stare" sorte povrća
  • sjeme luka
  • heljda,grah i dr.

Proizvodnja sadnica

  • voćne sadnice
  • tradicionalne ('stare') sorte voća

Ostali sadni materijal

  • reznice - hren
  • lučica
  • presadnice - batat, stevia i druge

9.Razvoj i primjena organskih gnojiva i Eko-pripravci za unapređenje poljoprivredne proizvodnje

 

Zajednički razvoj proizvoda ;EUVITA Cluster-Visoko gospodarsko učilište u Križevcima -Proizvodnja Pilgo

Od analize tla , sadnog materijala i vrste biljnih kultura , postupni prijelaz na ekološku proizvodnju, savjetovanje u optimalizaciji proizvodnje i prihrane.

 

10.Proizvodnja i prerada voća i povrća i posebnih vrsta žitarica

- od organizacije kooperacije u poljoprivrednoj proizvodnji do finalnog proizvoda(prerada i dodana vrijednost )za tržište-naši članovi-partneri su specijaizirani za proizvodnju, preradu i otkup voća i povrća. Povrtne kulture koje se proizvode su hren,batat, kelj pupčar,rotkvica kineski i saratoga kupus, luk, lučica, crvena rog paprika, cikla ,grah, heljda, pir, ječam,proso, ukrasne i hokaido tikve,postrna repa, stare sorte jabuka , prerada  hrena zajedno sa drugim partnerima posebice inozemnim.

Finalni proizvodi u ponudi kao npr; heljdino brašno i kaša (konvencionalna ili eko-proizvodnja )brašno od pira, integralna brašna, marinirani hren ,konzumno pakirani lješnjacii i bučine koštice , bučine koštice za pekarstvo ,sokovi od aronije i kupine...bučino ulje

Istražujemo mogućnost prerade nekih posebnih vrsta povrća i bobičastog voća za potrebe farmaceutske industrije ,primarno kroz modele internacionalne kooperacije.

Neki važniji proizvodi: