Get Adobe Flash player
Naslovnica Novi proizvodi

Istraživanje i razvoj novih proizvoda

Presentation 2012.(selection):

 

 

 

 

 

*Dodaci prehrani(food suplement)-Program AKTIVAL

 

Novo(new development):

 

Cirkulacija i krvne žile

RIZOLIP PLUS a 60 cps

Pomaže smanjiti kolesterol i trigliceride i pomaže zaštiti jetre

*Prerada povrća,bobičastog voća i ljekovitog bilja za farmaceutske pripravke i prehrambenu industriju

Prerada povrća

Proizvodnja i prerada posebnih vrsta povrća i bobičastog voća

Proizvodnja vlastite sirovinske osnove organizirana je na području sjeverozapadne Hrvatske.Istražuje se mogućnost brandiranja odnosno razvoja tržišne marke.

Cilj je istražiti tržište i mogućnosti razvoja novih proizvoda ,preradom hrena i posebnih vrsta povrća te bobičastog voće(aronija,borovnica,kupina...), za potrebe hrvatskog tržišta ali i izvoza povezivanjem sa ino-partnerom.

 

To bi bila nova proizvodnja (zajednički proizvod) u Hrvatskoj, a dijelom je već i definirana tehnologija.

Tržište prodaje je u Hrvatskoj i inozemstvu, uglavnom prehrambena industrija, ali dijelom proizvođači ljekovitih pripravaka tj. dopune prehrane.

Zbog toga se nastavljaju istraživanja trendova razvoja na tržištu, i mogućnosti partnerstva na zajedničkim projektima za EU Fondove.

Prerada batata i stevie

Radi se o sasvim novim proizvodima na hrvatskom tržištu i biljkama izuzetnih karakteristika,  s velikom koncentracijom antioksidansa i specifičnih nutricionističkih svojstava za zdravu prehranu. Posebno su pogodne za dijabetičare i dr.

Razvoj proizvodnje ovih biljaka u RH traje već duže vrijeme i sada je već organizirana proizvodnja koja je dovoljna kao sirovinska osnova za daljnju preradu.

Temeljem toga klaster Euvita već duže vrijeme istražuje tržište, posebno inozemno kako bi se odredili optimalni načini prerade te proizvodi koji bili konkurentni. Radi se o preradi u obliku praška, kapi i tinktura. Koriste se kao aditivi u prehrambenoj industriji i farmaciji.

Prodajno tržište je u početku primarno Hrvatsko, pošto se radi o manjim količinama, ali cilj je i izvoz nakon što se uspije organizirati proizvodnja većih količina.

Obzirom da  neke članice klastera upravo imaju proizvode dopune prehrane, oni su ujedno i korisnici ovih aditiva , te će u daljnjem razvoju oblikovati zajednički proizvod više faze proizvodnje.

*Prerada voća i ljekovitog bilja

- Voćni sokovi -100% prirodni(bez šećera i konzervansa), primarno na bazi jabuke,cikle, mrkve i bobičastog voća(aronija,borovnica,kupina...)

-Jabučni ocat i dr.

 

*Proizvodi na bazi tehnologije tradicionalne destilacije i fermentacije

Radi se o posebnim vrstama voćnih rakija kao što su jabukovača, kruškovača i dr. likeri od raznog voća, originalno dizajnirane ambalaže.

Proizvodi su već prisutni na hrvatskom tržištu najčešće specijalizirano u segmentu poklon-proizvoda ,suvenira i sl.

U tijeku su dogovori i ispitivanje mogućnosti nove zajedničke organizacije razvoja i marketinga.

U pripremi i je i razvoj novih proizvoda kao i širenje na inozemno tržište.

Zbog toga se planira izvršiti detaljnije ispitivanje ino-tržišta kao i mogućnosti organizirane kooperacije, te oblikovanje zajedničkog proizvoda posebno za tržište u Austriji i Švicarskoj.

 

*Proizvodi prirodne medicine (masti, kreme, sirupi, kapi, čaj) i kozmetike (eterična ulja)

Proizvodnja je organizirana na bazi tradicinalne prerade i pripravaka ljekovitog bilja za različite zdravstvene tegobe, za sada manjeg opsega.

Potrebno je još istražiti tržište i organizirati zajednički marketing, oblikovati razvoj zajedničkog proizvoda .

Sirovina za preradu osigurava se organiziranim skupljanjem bilja, manji dio iz vlastitog uzgoja sa planom povećanja uzgoja.

Programom razvoja Clustera Euvita predviđeno je, na bazi postojećih iskustava i proizvoda, razvoj novih zajedničkih proizvoda, povećanje tehnološke razine i unapređenje marketinga te kooperacija sa ino-partnerom.

Trenutno su u tijeku dogovori sa partnerom iz Slovenije u cilju kooperacije u proizvodnji eteričnog ulja.

 

*Više o razvoju novih proizvoda i inovacijskom managementu:

www.intercoop-eu.com