Get Adobe Flash player

Naslovnica Promocija izvoza

Promocija izvoza

1. Naročito intenzivne aktivnosti provedene su u Austriji tj. Štajerskoj.

U suradnji s Hrvatsko-Austrijskom komorom i HGK Županijskom komorom Varaždin promoviran je Program Klastera Euvita, a pripremljeni su i elementi Ugovora o suradnji sa nekim proizvođačima, posebice sa Poslovnom mrežom tj. klasterom iz područja inovacija prehrambenih tehnologija.

2. Klaster Euvita je također sudjelovao u osnivanju mreže za ekološku proizvodnju i ruralni razvoj jugoistočne Europe, Ecorural net, i pokreće incijative za oblikovanje zajedničkih projekata razvoja te kandidiranja prema EU-Fondovima.

3. U suradnji sa Agencijom za razvoj Varaždinske županije, klaster je 2008/9 aktivno sudjelovao u prekograničnom regionalnom projektu ICE(Hrvatska-Slovenija).Posebice usmjerena aktivnost je bila na razmjenu dobre prakse u organizaciji i razvoju klastera te pronalaženja partnera za kooperaciju na zajedničkim proizvodima.

4. U toku su incijativne aktivnosti na istraživanju mogućnosti i pronalaženja partnera za zajedničke projekte prekogranične suradnje sa mađarskim i slovenskim  partnerima.

5.Priprema exportnog kataloga proizvoda i organizacija zajedničkog nastupa i promocije na pojedinim sajmovima i gospodarskim susretima u inozemstvu

 

Posebno smo tijekom 2012. godine  u suradnji s HGK VŽ Županije prezentirali program i potencijale  EUVITE, kao  i konkretne proizvodne programe zainteresiranih članica ,potencijalnim partnerima u Makedoniji, na međunarodnom sajmu u Dubrovniku ,sajmu u Novom Sadu,međunarodnom susretu u Pečuhu i naročito u Beču (posebno B2B i tvrtke iz CEE i SEE).

Osim toga već duže vrijeme traju istraživanja i  dogovori o partnerstvu u Berlinu i Budimpešti.

Temeljem navedenog  imamo potvrđen interes za suradnju(kooperacija ili/i export-import) više firmi  s područja EU ali i Srbije i Makedonije.