Get Adobe Flash player

Naslovnica Suradnja s državnim institucijama

Suradnja s potpornim i državnim institucijama

Klaster Euvita prepoznat je kao značajan predstavnik MSP proizvođača na programu ruralnog razvoja , poduzetništva i inovacijskih procesa te zdrave prehrane. Aktivno je bio uključen u sva događanja i projekte koji su se provodili u nadležnim organizacijama i institucijama u RH.

Cilj je bio informiranje o mogućim projektima i programima, te izvorima i optimalnim modelima sufinanciranja posebice iz Fondova EU. Isto tako istraživanje o mogućnostima povezivanja s partnerima, posebice inozemnim. U tom smislu postignut je visok stupanj internacionalne umreženosti.

Posebno dobra suradnja ostvarena je sa Hrvatskom gospodarskom komorom, Županijskom komorom Varaždin, te Agencijom za razvoj Varaždinske županije u čijem ICE projektu smo i izravno sudjelovali, u cilju promocije klastera i povezivanja sa ino-partnerima.

Klaster je i član Zajednice klastera HGK i aktivno sudjeluje u radu, a uspostavljeni su i dobri odnosi sa Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstvom regionalnog i ruralnog razvoja i fondova EU te GTZ agencijom. Euvita je aktivan i u radu UO nacionalnog -Hrvatskog klastera konkurentnosti PPS-a čiji je član i suosnivač.