Get Adobe Flash player

Naslovnica Pronalaženje modela financiranja

Pronalaženje modela financiranja

Savjetovanje oko pronalaženja izvora financiranja

Kod pronalaženja izvora financiranja, potrebno je sagledati sve opcije, od potencijalnih ulagača, poticaja raznih institucija u Hrvatskoj, kredita banaka ,mogučnosti financiranja iz EU Fondovai sl. ,tržišna opravdanost pripreme i razvoja novih zajedničkih proizvoda-projekata klastera i drugo.

Temeljem ocjene i analize konkurentnosti i tržišne opravdanosti razvojnog programa te vlastitih resursa poduzetnika odnosno klastera utvrđuje se optimalni model financiranja svih faza razvoja od ideje do prototipa i komercijalizacije proizvoda.

Ovisno o strategiji razvoja, procjeni uvjeta i trendova na tržištu ,otvaranju novih tržišta i sl.možemo pronači i odgovarajućeg strateškog partnera.

Pronalazak strateškog partnera

Istražuju se mogučnosti pronalaženja optimalnog strateškog partnera ,posebice inozemnog, za potrebe razvoja pojedinih članica klastera-MSP ili zajedničke strategije razvoja  kao i optimalni model strateškog povezivanja na zajedničkim programima razvoja.

Cilj je povečati konkurentnost svakog partnera , stvoriti novu dodajnu vrijednost u lancu vrijednost i ojačati poziciju na tržištu odnosno osvojiti nova tršišta.